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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Soja.
Data corrente:  18/08/2000
Data da última atualização:  18/09/2006
Autoria:  ROSEGRANT, M. W.; AGCAOILI-SOMBILLA, M.; PEREZ, N. D.
Título:  Global food projections to 2020: implications for investment.
Ano de publicação:  1995
Fonte/Imprenta:  Washington: International Food Policy Research Institute, 1995.
Páginas:  54p.
Série:  (Food, Agriculture, and the Environment Discussion Paper, 5).
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Model structure and baseline assumptions; Results of baseline projections; Alternative global scenarios; Conclusions.
Palavras-Chave:  Economic policies; Food; Investment.
Thesagro:  Alimento; Investimento; Política Econômica; Segurança Alimentar.
Thesaurus Nal:  food security.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Soja (CNPSO)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPSO6066 - 1ADDLV - --338.17R799g2000.00167
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Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Milho e Sorgo. Para informações adicionais entre em contato com cnpms.biblioteca@embrapa.br.

Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Milho e Sorgo.
Data corrente:  14/11/2016
Data da última atualização:  14/11/2016
Autoria:  SOUZA, I. R. P. de; MACADAM, J. W.
Afiliação:  ISABEL REGINA PRAZERES DE SOUZA, CNPMS; Jennifer W. MacAdam, Utah State University.
Título:  Gibberellic acid and dwarfism effects on the growth dynamics of B73 maize (Zea mays L.) leaf blades: a transient increase in apoplastic peroxidase activity precedes cessation of cell elongation.
Ano de publicação:  2001
Fonte/Imprenta:  Journal of Experimental Botany, London, v. 52, n. 361, p. 1673-1682, Aug. 2001.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  The relationship between apoplastic peroxidase (EC 1.11.1.7) activity and cessation of growth in maize) Zea mays L.) leaf blades was investigated by altering elongation zone length. Apoplastic peroxidase activity in the elongation and secondary cell wall deposition zones of elongating leaf blades of the maize inbred line B73 was used as a control and compared to leaves of the dwarf mutant D8-81127, a near-isogenic line of B73 unresponsive to gibberellins, and to leaves of B73 plants to which gibberellic acid (GA 3) had been applied via root uptake. Elongation zone length was increased by treatment with GA 3 through an increase in cell number as well as increased final cell length. The shorter elongation zone of dwarf leaves occurred primarily through reduced final cell length. Although elongation zone length differed among dwarf, control, and GA 3 -treated leaf blades, in all three treatments a transient increase in apoplastic peroxidase activity preceded a reduction in the segmental elongation rate in leaves. A peroxidase isoenzyme with p I7.0 occurred in the leaf elongation zone during growth deceleration in all three treatments, and its activity decreased as growth displaced tissue into the region of secondary cell wall deposition. Growth cessation for all treatments coincided with the first appearance of peroxidase isozymes with pIs of 5.6 and 5.7. Based on the activity of particular isozymes relative to growth and differentiation, the p I7.0 isoenzyme is most likely to ... Mostrar Tudo
Thesagro:  Ácido giberelico; Milho; Peroxidase.
Categoria do assunto:  F Plantas e Produtos de Origem Vegetal
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Milho e Sorgo (CNPMS)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPMS27460 - 1UPCAP - DD
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